24 Ağustos 2013 Cumartesi

2013-2014 2. Sınıf Sene Başı Zümresi (İlkokul)

013-2014 2. Sınıf Sene Başı Zümresi (İlkokul)

2013-2014 eğitim öğretim yılı ilkokul 2. sınıf 1. dönem 1. zümre toplantı tutanağını sayfanın sonundaki bağlantıdan indirebilirsiniz. 2013-2104 öğretim yılı 2. sınıf sene başı zümre toplantısı gündem maddelerini ve zümrede alınan kararlardan birkaçını aşağıda bulabilirsiniz.



    GÜNDEM MADDELERİ

1.Açılış ve yoklama
2.Bir önceki eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi.
3.Ünitelendirilmiş yıllık,günlük ders planları ve tema işleniş süreleri
4.İlköğretim Kurumlarının öğretim programları ile ders kitaplarında yer alması gereken   “Atatürkçülük” konularının kabulüne yönelik 2504 sayılı Tebliğler Dergisinin incelenmesi ve Atatürkçülük konularının planda gösterilmesi.
5.Serbest Etkinlikler dersi  içerik ve saatinin görüşülmesi
6.Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler   
7.Ölçme ve değerlendirme, performans ve proje görevleri
8.Öğrencilerin başarı durumunu arttırıcı önlemler.
9.Okul,öğretmen,veli ilişkileri.
10.Ders araç gereçlerinin tespiti, sınıfların eksiklerinin belirlenmesi ve eğitim öğretime         uygun hale getirilmesi
11.Öğrencilerin okuma durumlarının ölçülmesi.
12.Öğrencilerin sağlık ve beslenme durumlarının konuşulması
13.Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması için yapılacak çalışmaların görüşülmesi ve sınıf kitaplıklarının oluşturulması
14.Önceki yıllarda uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bunların çözüm yollarının konuşulması,uyum güçlü çeken öğrencilerin durumlarının görüşülmesi
15.Dilek ve temenniler
16.Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ


1.                  Açılış ve yoklama yapıldı………..09/2013 tarihinde  yapılan toplantıda tüm zümre öğretmenlerinin hazır olduğu görüldü……………….başkanlığında gündem maddeleri görüşülmeye başlandı .

2.                  ……………… öğrencilerin çoğunun okumaya geçtiğini, 3 öğrencinin ise yıl sonunda heceleme düzeyinde olduğunu belirtti.Bununla birlikte başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi………………………… ise; birkaç  öğrenci dışında bir problem yaşamadığını  söyledi.

3.                  Ünitelendirilmiş yıllık ders planlarının öğretmenlere verilen kılavuz kitaplarda bulunduğu belirtildi.Kılavuz kitaplarında bulunan bu planların imzalanarak okul idaresine onaylatılacağı, dijital ortama aktarılarak okul idaresine sunulacağı,bu planlara ait günlük planların yapılmayacağı kararlaştırıldı.Ancak kılavuz  kitabı bulunmayan derslerin yıllık ve günlük planlarının hazırlanılmasına ve sınıf seviyesine uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi.

4.                  2504 sayılı tebliğler dergisinden Atatürkçülük ile ilgili konulara ünitelendirilmiş  yıllık planda belirtildiği şekilde temalar işlenirken yer verileceği kararı alındı.

5.                  Serbest Etkinlikler dersinde Güzel konuşma-yazma, Kitap okuma, Bilmece- bulmaca, Tekerlemeler, Oyun, Film izleme, Duygu ve düşüncelerini ifade etme, Müzik, Kulüp Çalışmaları, Rehberlik Etkinlikleri; serbest etkinlik olarak seçilip belirlenmiştir. 2.Sınıflarda haftalık 5 saat olan Serbest etkinlikler dersinin  1 saati dönüşümlü olarak   Rehberlik ve Kulüp çalışmalarına, geriye kalan diğer 4 saatin ise  haftalık tarafımızdan   hazırlanacak olan yukarıda  yer alan etkinliklere  ayrılmasına    karar verildi.

6.                  Yeni programa uygun olarak öğrencinin yaparak yaşayarak öğrenmeye yönlendirilmesi üzerinde konuşuldu…………………   eğitim ve öğretimin öğrenci merkezli olması gerektiğini, mümkün olduğunca görsel materyallere yer vererek somut kaynaklı, deney ve gözlemle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda görüş birliğine varılarak, kullanılacak yöntem ve teknikler şu şekilde belirlendi:Buluş yolu,Soru Cevap,Araştırma İnceleme,Beyin Fırtınası,Örnek Olay,Sonuç Çıkarma,Sonuç Cümlesi Yazma,Resimleme,Tahmin Etme,Hangisi Daha Önemli, Öyküleştirme,Düşündüğünü Söyle,Yaparak Yaşayarak Öğrenme,Gösterip Yaptırma vb. Ayrıca sınıfın uygun hale getirilip projeksiyondan yararlanmanın faydaları belirtildi.

7.                  1.dönem sonunda her öğrenciye her dersten 1 performans notu, Görsel Sanatlar için 1 ürün dosya notu, her ders için 2 ders içi performans notu verilmesine, proje görevinin ise 2.dönem verilmesi kararlaştırıldı. Serbest Etkinliklerle  ilgili ölçme ve değerlendirme yapılmayacağı belirtildi. Performans görevlerinin veriliş  ve teslim alma işleminin aralık ayı içinde yapılmasına kararlaştırıldı.2013-20124 eğitim öğretim yılı içinde velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla Kasım ve Nisan aylarının 2. haftasının  son iş gününde  “ Öğrenci  Gelişim Raporlarının ” verileceği belirtildi. Derslere göre belirtilen değerlendirme notları aşağıdaki çizelgede gösterilmiştir.2.dönemde yapılacak değerlendirme çeşidi ve sayısına ait çizelgenin bir sonraki zümre toplantısında belirtilmesi kararlaştırıldı. Performans görevlerine ait değerlendirme ölçekleri sınıf öğretmenlerinin kendileri tarafından yapılacağı kararlaştırıldı.
 

2013-2014 İLKOKUL 2. SINIF SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder