12 Mayıs 2016 Perşembe

10. Sınıf Dil ve Anlatım Öğün Yayınları Sayfa 152 Cevapları

10. sınıf dil ve anlatım dersi öğün yayınları sayfa 152 cevapları


Fiilimsilerin metnin oluşumundaki işlevlerinin neler olduğunu "Ne Yapmalı?" adlı metinden örneklerle açıklayınız.
Fiilimsiler cümlenin daha fazla yargı bildirmesini sağlar. Eylem özelliğini de devam ettirdikleri için metinde anlatılanların daha iyi anlaşılmasını sağlarlar. Yan cümlecik oluştururlar.


4. metin
ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ’NDEN SINAVDA UYULACAK KURALLAR

Bu kurallar, sınav başlamadan önce adaylara yüksek sesle okunacaktır.

2) Sınavda verilen toplam cevaplama süresi soru kitapçığında yazılıdır. Sınav başladıktan sonra sınav süresinin dörtte üçü tamamlanmadan önce ve sınavın son on beş dakikası içinde adayın sınavdan çıkmasına izin verilmeyecektir. Bu süreler dışında sınav süresi bitmeden cevaplamayı tamamlayan adaylar, cevap kâğıdını ve soru kitapçığını salon görevlilerine teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

4) Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları, adayların birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır.

5) Sınav sırasında, görevlilerin her türlü uyarısına uymak zorundasınız. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunanların ve yapılacak uyarılara uymayanların kimlik bilgileri tutanağa yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

ÖSYM Sınav Uygulama Yönergesi
12. ETKİNLİK

cevaplamayı tamamlayan adaylar
cevap kâğıdını ve soru kitapçığını teslim ederek
görevlilerle konuşmak

Yukarıdaki fiilimsi gruplarını inceleyiniz. Bu örneklerden hareketle fiilimsilerin kelime gruplarının oluşumundaki işlevlerinin ne olduğunu defterinize yazınız.

Fiilimsiler fiil özelliğini devam ettiren isim, sıfat, zarf görevli sözcüklerdir. Yargı bildirirler. Yan cümlecik oluşturdukları için çeşitli ögeleri alarak kelime grubu oluştururlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder